IBADAH HARIAN KELUARGA GKPS
Rabu, 17 Desember 2025
I. Bahasa Simalungun
1. Doding Haleluya No. 380: 1 + 3
Marhasoman Jesus, marhasoman Jesus, sai monang hita on;
Marhasoman Jesus, marhasoman Jesus, talu sibolis in.
Marhasoman Tuhan Jesus; hita monang do tongtong
Marhasoman Tuhan Jesus, sai monang hita on.
Gok pe paruntulon, gok pe paruntulon, bani goluhta on,
Mangajamkon Jesus, mangajamkon Jesus, monang do hita on.
Sai martonggo ulang holang, ase monang hita on,
Ase das ganupan hita hu bani na sonang.
2. Tonggo
3. Ayat Harian: 2 Timoteus 1:8
_“Ai pe, ulang ma ham maila manaksihonTuhanta, anjaha ulang homa maila ham pasal ahu, na tartutup halani-Si, tapi dihut ma ham tene manaron halani Ambilan Na Madear in ibagas gogoh na humbani Naibata”_
4. Renungan
Bapa/inang na hinaholongan ni Tuhan Jesus Kristus,
Ambilanta sadarion manisei hita marhitei surat ni Apostel Paulus hubani Timoteus, ija Paulus pasingatkon Timoteus pasal sonaha do sikapni sahalak juak-juak ni Naibata. Lobih spesifikni ambilanta on patugahkon piga-piga hal pasal sikap ase ulang maila marsaksi pasal haporsayaonni bani Jesus Kristus, porini pe manjumpahkon hamaholon ampa paruntolon. Ipangindo Paulus do homa bani Timoteus ase ulang maila ia bani dirini Paulus, sahalak na tartutup halani mangidangi Naibata. Paulus menekankon sonaha pentingni hasirsironta manaron halani haporsayaonta, anjaha totap mangandalkon Naibata bani haganup hamaholon.
Hita haganupan na niharga ini Tuhanta Jesus Kristus,
Tantangan zaman sondahan on na lambin mambobai hita ase lambin margogoh laho mandompakhon boratni dunia ampa podasni perkembangan teknologi. Sonaha hita ituntun laho terus marlajar pakon maradaptasi ase boi martahan bani situasi on. Mungkin banggalni tekanan gati mambobai hita ase lobih realistis anjaha perlahan mangarahkon hita laho manadingkon haporsayaonta. Atap halani boratni pargoluhan on mambahen hita marsitaronon tumang bani goluh, bahkan ra do das ma bani na lang ianggap hita be harorohan ini Naibata bani goluh sonai age paharanta ai. Boratni pargoluhonta i dunia on gati do mambahen hita rapuh anjaha gati tumang menyerah bani keadaan, sanggah tading ma hita bani goluh on anjana tubuh panolsolon, ijai ma hita talu anjaha gabei jolma na gagal.
Ambilanta on pataridahkon anggo habaranion ibagas haporsayaon aima na tang siporlunan. Paulus, na bani bagei ni hangaluton manekankon haporsayaon, patoguhkon Timoteus ase totap toguh ibagas haporsayaon na so surung. Ambilanta on pe pasingatkon hita pasal tantangan na gati roh ibagas na toguh ma hita ibagas haporsayaonta i dunia on. Habaranion na ipataridahkon sahalak pangihut Kristus aima sada tanda humbani pangarusion na sintong pasal Idop ni uhur na humbani Naibata ibagas pargoluhonni. Paulus pasingatkon hita ase toguh ibagas pargoluhonni porini pe adong do totap hagobiron atap habadoron bani mangkorjahon pandiloon ibagas Kristus maningon semangat janah ibagas habaranion. Amen
5. Doding Haleluya No. 249:1+4
Seng tadingkononku Ham ale Jesus Sipagoluh
Sai irikononku Ham sadokahni au manggoluh
Ham do hagoluhankin, seng tadingkononku in
Sai hujolom Jesuskin ase boi das au hu surga
Ase saud huidah in, na huarap na sain dokah
Malas uhurhin ijin, bani Jesus Tuhankin
6. Tonggo Ham Bapanami
II. Bahasa Indonesia
1. Nyanyian Pujian: Walau Seribu Rebah
Tiada Pernah Kuragukan
Kasih Setia-Mu Ya Tuhan
Setiap Waktu Dalam Hidupku
Tak Pernah Kau Tinggalkan
Meski Langit Tampak Suram
Awan Gelap Pun Menghadang
Hadapi Badai Lewati Gelombang
Tak Pernah Kau Tinggalkan Diriku
Walau Seribu Rebah Di Sisiku
Kau Tetaplah Allah Penolongku
Walau Sepuluh Ribu Rebah Di Kananku
Tak Kan Ku Goyah S’bab Yesus Sertaku
2. Doa
3. Ayat Harian: 2 Timotius 1:8
_“Jadi janganlah malu bersaksi tentang Tuhan kita dan janganlah malu karena aku, seorang hukuman karena Dia, melainkan ikutlah menderita bagi Injil-Nya oleh kekuatan Allah.”_
4. Renungan
Saudara yang terkasih dalam Kristus Yesus….
Firman Tuhan menyapa kita hari ini melalui surat Paulus kepada Timotius, dimana Paulus menasihati Timotius tentang bagaimana sikap seorang Hamba Tuhan. Dalam hal ini lebih spesifik lagi Firman Tuhan kita menekankan beberapa hal tentang sikap untuk tidak malu bersaksi tentang imannya kepada Yesus Kristus, meskipun menghadapi kesulitan dan penderitaan. Paulus juga meminta Timotius untuk tidak malu akan dirinya, seorang tawanan karena melayani Tuhan. Paulus menekankan pentingnya kesediaan untuk menderita demi Injil dan kekuatan Allah yang menopang kita dalam penderitaan itu. Secara keseluruhan, ayat ini mengajarkan kita untuk memiliki keberanian dan kesediaan untuk menderita demi iman kita, serta mengandalkan kekuatan Allah dalam menghadapi kesulitan.
Saudara dalam Kristus..
Tantangan zaman yang semakin hari semakin menuntun kita untuk lebih kuat dan tangguh menghadapi kerasnya dunia dan cepatnya perkembangan teknologi, dimana kita dituntut untuk terus belajar dan beradaptasi supaya bisa bertahan dalam situasi ini. Mungkin besarnya tekanan itu juga perlahan membawa kita untuk lebih realistis dan semakin mengarahkan kita perlahan-lahan meninggalkan iman kita. Atau bahkan beratnya kehidupan membuat kita merasa menderita dalam kehidupan sehingga kita merasa tidak adanya keterlibatan Tuhan dalam kehidupan dan perkara kita. Kerasnya dunia ini sering membuat kita rapuh dan tak jarang menyerah dengan keadaan, ketika kita merasa tertinggal dan menyerah dengan keadaan disanalah kita kalah dan menjadi orang yang gagal.
Firman ini menunjukkan bahwa keberanian dalam iman adalah hal yang sangat penting. Paulus, yang dalam banyak kesukaran menegaskan dan berusaha menguatkan Timotius untuk berpegang pada iman tersebut tanpa rasa malu. Firman ini juga mengingatkan kita tentang tantangan yang muncul dalam mengakui iman kita di hadapan dunia. Keberanian yang ditunjukkan oleh seorang pengikut Kristus adalah suatu tanda dari pengertian sejati akan kasih karunia Allah di dalam hidup mereka. Paulus mendorong kita untuk berdiri teguh meskipun mungkin ada rasa takut atau malu, tetapi untuk melakukan panggilan di dalam Kristus harus dengan semangat dan keberanian. Amin
5. Nyanyian Kidung Jemaat No.375
Saya mau ikut Yesus, saya mau ikut Yesus sampai
s’lama-lamanya. Meskipun saya susah, menderita
dalam dunia, saya mau ikut Yesus sampai s’lama-lamanya.
6. Doa Bapa Kami
_KANTOR SINODE GKPS_