
IBADAH HARIAN KELUARGA GKPS
Senin, 12 Januari 2026
I. Bahasa Simalungun
1. Doding Haleluya No. 338 : 1-2
Togu Ham ma au o Tuhan bai goluh dunia on
Na gogoh do Ham parholong, togu au nagalek on
Roti surga, roti surga, in ma sipanganonkin
in ma hagoluhankin
Bere Ham bah hagoluhan na pamalum uhurhon
Ham mardalani lobei hurapkon tiang hombun in
Ham Jesusku, Ham Tuhanku, Ham na gabe gantarhin
Ham ma haluahonkin
2. Tonggo
3. Ayat Harian: 5 Musa 6:5
_“Anjaha maningon haholonganmu do Jahowa Naibatamu humbani sagala uhurmu pakon humbani sagala tonduymu pakon humbani sagala gogohmu.”_
4. Renungan: Pambobaihonon ipungkah humbani Uhur (The Law of Buy-In)
Nasiam hasoman ibagas Tuhan Jesus Kristus, adong istilah bahasa Inggris na mangkatahon _”People buy into the leader before they buy into the vision.”_Ibagas parsaoranta pakon Tuhan, sarupa do prinsipni. Lang iharosuhkonTuhan pambalosionta sekedar formalitas, tapi Ia mangaraphon roh humbani uhurta do (koneksi hati).
• *Sagala Uhur (Prioritas)*: Kepemimpinan aima pengaruh. Anggo uhurta pe sedo sakkut bani Tuhan, hita on lang boi mambobai dirinta sandiri atappe halak na legan bani hasintongan. Uhur do na mengendalihon. Aha do na manguasai uhurta, aima homa na mambobai haputusanta.
• *Sagala Tonduymu (Integritas)*: Jiwa on mencakup sura-sura pakon harosuh diri. Halani ai porlu tumang do karakter. Manghaholongi ibagas Tonduy aima sarupa nilai-nilai ni hauhuranta pakon nilai-nilai harajaonni Naibata.
• *Sagala Gogohmu (Disiplin)*: Sura surana lang ra ihorjahon aima parnipi-nipion. Holong mamorluhon pambahenan na nyata. Gogoh mararti do ai mambere talenta, panorang, pakon aha na adong bani dirintana tang sijengesan iberehkon hita hubani sura-suraniTuhan in.
Hita haganupan na hinargani Tuhanta, atap na sulei-suleini gogohta do ibere hita hubaniTuhan in? atap hita mambere na tang sijengesan na adong bani dirinta, talenta, atap hinadonganta? Halak karisten na mantap mamberehon haganupan goluhni (100%) bani misina ihaporsayaiia.
Mangkaholongi Tuhan lang sekedar perasaan na marugama bani ari Minggu. Tapi termasuk do homa on salah sada strategi ni goluh.
1. Uhur: evaluasi hita aha do na gabe iutamahon hita sadari on.
2. Tonduy: Jaga kesehatan mental pakon harosuh ni uhurta na lang sadalan pakon hatani Tuhan.
3. Gogoh: Horjahon hita ma horjanta sadarion, janah haganupan in aima hubani Tuhan (Excellence).
Halani ai nasiam hasoman, “Kualitas ni pargoluhanta itontuhon kualitasni padanta hubani ise na i haholongi hita.”
5. Doding Haleluya No. 12 : 1, 3
O Jesus panondangi dunia on
Mulani natorang tangar hatangkon
Sai holong atei-Mu bai pardousa on
Ham ma mangapohi na marhoru on
Tonduy, daging uhur ampa gogohnin,
Ulang bai na sambor, sai Bamu ma in!
Ningon gok Bamu ma au hinopkop-Mu.
Ase saud martuah au jabolon-Mu.
6. Tonggo Ham Bapanami
II. Bahasa Indonesia
1. Nyanyian Kidung Jemaat No. 412 : 1-2
Tuntun aku, Tuhan Allah, lewat gurun dunia.
Kau perkasa dan setia; bombing aku yang lemah.
Roti sorga, Roti sorga, puaskanlah jiwaku,
Puaskanlah jiwaku.
Buka sumber Air Hidup, penyembuhan jiwaku,
dan berjalanlah di muka dengan tiang awan-Mu.
Jurus’lamat, Jurus’lamat, Kau Perisai hidupku,
Kau Perisai hidupku.
2. Doa
3. Ayat Harian: Ulangan 6:5
_“Kasihilah TUHAN, Allahmu, dengan segenap hatimu dan dengan segenap jiwamu dan dengan segenap kekuatanmu.”_
4. Renungan: Kepemimpinan Dimulai dari Hati (The Law of Buy-In)
Saudara yang terkasih dalam Kristus Yesus Tuhan kita, ada istilah yang mengatakan”People buy into the leader before they buy into the vision.” Dalam hubungan kita dengan Tuhan, prinsipnya sama. Tuhan tidak menginginkan kepatuhan yang bersifat mekanis; Ia menginginkan koneksi hati.
• *Segenap Hati (Prioritas)*: Kepemimpinan adalah pengaruh. Jika hati kita tidak terpikat pada Tuhan. Kita tidak akan bisa memimpin diri sendiri atau orang lain menuju kebenaran. Hati adalah pusat kendali. Apa yang menguasai hati kita, itulah yang akan mengarahkan keputusan kita.
• *Segenap Jiwa (Integritas)*: Jiwa mencakup emosi dan kehendak. Maxwell menekankan pentingnya karakter. Mengasihi dengan jiwa berarti menyelaraskan nilai-nilai pribadi kita dengan nilai-nilai Kerajaan Allah.
• *Segenap Kekuatan (Disiplin)*: Visi tanpa eksekusi adalah halusinasi. Kasih memerlukan tindakan nyata. Kekuatan berarti mengerahkan talenta, waktu, dan sumber daya terbaik kita untuk tujuan-Nya.
Saudara yang dikasihi Tuhan apakah kita memberikan sisa-sisa tenaga kita kepada Tuhan, atau kita memberikan yang terbaik dari kapasitas kita? Pemimpin yang hebat memberikan seluruh dirinya (100%) untukmisi yang iayakini. Saudara yang terkasih, mengasihi Tuhan bukan sekadar perasaan religius di hari Minggu. Ini adalah sebuah Strategi Hidup.
1. Hati: Evaluasi apa yang menjadi prioritas nomor satu kita hari ini.
2. Jiwa: Jaga kesehatan mental dan emosional kita agar tetap selaras dengan firman Tuhan.
3. Kekuatan: Kerjakan pekerjaan kita hari ini seolah-olah kita melakukannya untuk Tuhan (Excellence).
Akhirnya saudara-saudara “Kualitas hidup kita ditentukan oleh kualitas komitmen kita terhadap apa yang kita kasihi.”
5. Nyanyian Kidung Jemaat No. 364 : 1-2
Berserah kepada Yesus tubuh, roh dan jiwaku;
kukasihi, kupercaya, kuikuti Dia t’rus.
Aku berserah, akuberserah;
kepadaMu, Jurus’lamat, akuberserah!
Berserah kepadaYesus aku jadi milik-Mu.
B’rilah Roh-Mu meyakinkan bahwa Kau pun milikku!
Aku berserah, aku berserah;
Kepada-Mu, Juru s’lamat, aku berserah!
6. Doa Bapa Kami
_KANTOR SINODE GKPS_