Skip to content

SINODE GKPS

Primary Menu
  • Beranda
  • TENTANG GKPS
    • KANTOR SINODE GKPS
    • PIMPINAN SINODE GKPS
    • VISI GKPS 2011-2030
    • STRUKTUR ORGANISASI KANTOR SINODE
    • TATA GEREJA DAN TATA LAKSANA GKPS
    • PERATURAN RUMAH TANGGA GKPS
  • LOGO TAHUN GKPS
    • LOGO TAHUN 2008
    • LOGO TAHUN 2009
    • LOGO TAHUN 2010
    • LOGO TAHUN 2011
    • LOGO TAHUN 2012
    • LOGO TAHUN 2013
    • LOGO TAHUN 2014
    • LOGO TAHUN 2015
    • LOGO TAHUN 2016
    • LOGO TAHUN 2017
    • LOGO TAHUN 2018
    • LOGO TAHUN 2019
    • LOGO TAHUN 2020
    • LOGO TAHUN 2021-2025
    • LOGO JUBILEUM 120
    • LOGO TAHUN 2026-2030
  • DEPARTEMEN-BIRO
    • DEPARTEMEN PERSEKUTUAN
    • DEPARTEMEN KESAKSIAN
    • DEPARTEMEN PELAYANAN
      • PELAYANAN RBM
      • PELAYANAN BKM
      • PELAYANAN WCC
    • DEPARTEMEN PEMBINAAN
    • BIRO ADMINISTRASI
    • BIRO KEUANGAN
    • BIRO LITBANG
    • SATUAN PENGAWAS INTERNAL
    • BIRO HUKUM
    • BIRO USAHA
  • Download
    • VIDEO
    • DOWNLOAD TATA IBADAH
    • DOWNLOAD TONAH
    • DOWNLOAD DODING HALELUYA
  • PARMAHAN NA MADEAR
    • PARMAHAN NA MADEAR (BAHASA SIMALUNGUN)
      • JANUARI BAHASA SIMALUNGUN
      • FEBRUARI BAHASA SIMALUNGUN
      • MARET BAHASA SIMALUNGUN
      • APRIL BAHASA SIMALUNGUN
      • MEI BAHASA SIMALUNGUN
      • JUNI BAHASA SIMALUNGUN
      • JULI BAHASA SIMALUNGUN
      • AGUSTUS BAHASA SIMALUNGUN
      • SEPTEMBER BAHASA SIMALUNGUN
      • OKTOBER BAHASA SIMALUNGUN
      • NOVEMBER BAHASA SIMALUNGUN
      • DESEMBER BAHASA SIMALUNGUN
    • PARMAHAN NA MADEAR (BAHASA INDONESIA)
      • JANUARI BAHASA INDONESIA
      • FEBRUARI BAHASA INDONESIA
      • MARET BAHASA INDONESIA
      • APRIL BAHASA INDONESIA
      • MEI BAHASA INDONESIA
GKPS CHANNEL
  • Home
  • TATA IBADAH
  • Ibadah Harian Keluarga GKPS, Senin 06 April 2026
  • TATA IBADAH

Ibadah Harian Keluarga GKPS, Senin 06 April 2026

dep. persekutuan 5 April 2026
IHK_20260405_192046_0000-1

IBADAH HARIAN KELUARGA GKPS

Senin, 06 April 2026

 

I. BAHASA SIMALUNGUN

1. Doding: Haleluya No. 70:1-2

Ale tonduyhu na puho Tuhanmu, domma itaban do nagori toruh.

Megah uhurmu martuah ma ho

Rap pakon Jesus manggoluh ma ho,

Rap pakon Jesus manggoluh ma ho.

 

Talu sibolis ibahen Tuhanta, ge hamateian, ge dousa ganupan.

Ihamalaskon uhurta ma in.

Pagoluhon-Ni do hita ganup,

pagoluhon-Ni do hita ganup.

 

2. Tonggo

 

3. Ayat Harian: Psalmen 118:13-14

_“Ijullakkon, ijullakkon sidea do ahu ase targompang, tapi Jahowa do na mangurupi ahu. Gogohku pakon dodingku ai ma Jahowa; Ia do na paluahkon ahu.”_

 

4. Renungan: “Naibata do haluahonku”

Parpuhoon ni Tuhan Jesus aima bukti na lang tarparnalang pasal dear layak ampa idop ni uhur ni Naibata bani dunia on. Puho do Tuhan Jesus bani ari patoluhon patugahkon na dob italuhon hamateian. Hamateian aima ancaman atau musuh na paling ihabiari jolma, hamateian aima ulih ni dosa songon na iungkapkon apostel Paulus (upah ni dosa aima hamateian). Jadi hamateian domma italuhon Tuhan Jesus artini dosa pe domma italuhon Tuhan Jesus.

 

Hadearon ampa idop ni uhur ni Naibata on lang pitah terjadi sanggah panorang ni Tuhan Jesus, tapi domma terjadi mulai humbani na itompa Naibata dunia on, janah ihaporsayai hita do homa terjadi das hubani akhir zaman. Parpsalmen pe memiliki pengalaman pakon Naibata janah isaksihon do marhitei komposisi-komposisini na secara umum mangangkat tema bahwa bujur do Naibata janah totap do holong-Ni ronsi sadokah ni dokahni. Pernyataan pasal Naibata on tontu lang berasal humbani na so adong tapi sebagai ungkapan pengalaman hidup na dob idalani.

 

Bani Psalmen 118, iidah hita bahwa parpsalmen mengalami pergumulan na bagas bani goluhni. Pergumulan on roh humbani musuh na mangindahi hasedaonni. Ayat sadari on manggambarhon parpsalmen na itulak ronsi madabuh, atap bani terjemahan na legan, idabuhkon janah iusahahon ase iparseda. Tontu buei do na boi mambahen sasahalak madabuh janah maseda. Age peristiwa Jumat Agung manggambarhon halak Jahudi na mansedahon Jesus marhitei na iparsilangkon. Tapi Naibata do na mangurupi, Naibata do na paluahkon.

 

Domma ipaluah Naibata hita janah ibere hagoluhan na baru marhitei parpuhoon ni Jesus. Halani ai baritahon hita ma homa bahwa Naibata do hagogohon bani goluhta ase ulang mabiar hita mandompakkon munsuh ni dunia on. Selanjutni, baritahon hita ma homa bahasa Naibata do psalmen, doding puji-pujian pakon tarima kasih bani goluhta, halani marhitei sikap na sonon, torus ma hita marondos, margogoh, janah marmalas ni uhur mandalani goluh on. In ma tanda-tanda ni halak na dob italuhon Naibata. Amen.

 

5. Doding: Haleluya No. 73:1, 4

Domma talu hamateian ibaen Tuhan Jesus in

Ai manggoluh use Tuhan songon binagahkon Nin

Haleluya, Haleluya domma puho Jesus in

Haleluya, Haleluya domma puho Jesus in

 

Sai na puji ma Tuhanta na marholong atei in

Na pasangap ma lah Ia na maridop uhur in

Haleluya, Haleluya domma puho Jesus in

Haleluya, Haleluya, domma puho Jesus in.

 

6. Tonggo Ham Bapanami

 

II. BAHASA INDONESIA

 

1. Nyanyian: Kj No. 144

Ku menang, ku menang.

Bersama Yesus Tuhan

Ku menang, ku menang.

Di dalam peperangan

Ku menang, ku menang

Atas segala setan

Haleluya haleluya ku menang

Haleluya Dia bangkit

Haleluya Dia hidup

Haleluya Dia naik

 

2. Doa

 

3. Ayat Harian: Mazmur 118: 13-14

_“Aku ditolak dengan hebat sampai jatuh, tetapi Tuhan menolong aku. Tuhan itu kekuatanku dan mazmurku; Ia telah menjadi keselamatanku.”_

 

4. Renungan: Tuhanlah Keselamatanku

Kebangkitan Tuhan Yesus adalah bukti yang tidak bisa diragukan akan kebaikan dan kemurahan Allah kepada dunia ini. Tuhan Yesus bangkit pada hari ketiga menyatakan bahwa kematian sudah dikalahkan. Kematian adalah ancaman atau musuh yang paling ditakutkan oleh manusia, kematian itu adalah akibat dari dosa seperti yang diungkapkan rasul Paulus (upah dosa adalah kematian). Jadi kematian dikalahkan oleh Tuhan Yesus berarti bahwa dosa juga sudah dikalahkan oleh Tuhan Yesus.

 

Kebaikan dan kemurahan Tuhan yang sudah nyata ini tidak hanya terjadi pada masa Tuhan Yesus, tetapi sudah sejak Allah menjadikan dunia ini, dan kita yakini juga akan terjadi sampai akhir jaman. Pemazmur juga mempunyai pengalaman hidup bersama Tuhan dan dia bersaksi melalui gubahannya yang secara umum mengangkat tema bahwa Allah itu baik dan untuk selama-lamanya kasih setiaNya. Pernyataan tentang Allah ini tentu tidak datang begitu saja tetapi sebagai ungkapan atas pengalaman hidup yang sudah dia jalani.

 

Dalam Mazmur 118 ini kita melihat bahwa pemazmur pernah mengalami pergumulan yang sangat berat dalam hidupnya. Pergumulan itu datang dari musuh yang menginginkan kehancurannya. Ayat hari ini menggambarkan bahwa pemazmur ditolak sampai jatuh, atau dalam terjemahan lain digambarkan bahwa dia dijatuhkan dan berusaha dihancurkan. Tentu ada banyak hal yang bisa membuat seseorang jatuh, hancur, bahkan peristiwa saat Jumat Agung juga menggambarkan tentang orang Yahudi yang akan menghancurkan Tuhan Yesus dengan penyaliban. Tetapi ternyata Tuhan menolong, Tuhan menyelamatkan.

 

Kita telah diselamatkan oleh Tuhan dan diberi kehidupan yang baru melalui kebangkitan Tuhan Yesus. Untuk itu, mari kita juga ikut menyatakan bahwa Tuhan itu kekuatan dalam hidup kita sehingga kita tidak takut menghadapi musuh yang ada di dunia ini. Di samping itu mari kita juga menyerukan bahwa Tuhan itu mazmur, lagu pujian dan syukur dalam hidup kita karena dengan sikap seperti itu kita akan terus berserah dan dikuatkan serta digirangkan dala menjalani kehidupan ini. Itulah tanda-tanda orang yang sudah dimenangkan oleh Tuhan. Amin.

 

5. Nyanyian Kidung Jemaat No. 188:1-2

Kristus bangkit! Soraklah: Haleluya!

Bumi, sorga bergema: Haleluya!

Berbalasan bersyukur: Haleluya!

Muliakan Tuhanmu! Haleluya!

 

Karya kasihNya genap: Haleluya!

KemenanganNya tetap: Haleluya!

Surya s’lamat jadi t’rang: Haleluya!

Takkan lagi terbenam: Haleluya!

 

6. Doa Bapa Kami

 

_KANTOR SINODE GKPS_

Post Views: 586

Continue Reading

Previous: Ibadah Harian Keluarga GKPS, Sabtu 04 April 2026
Next: Ibadah Harian Keluarga GKPS, Selasa 07 April 2026

Related News

IHK (1)_11zon
  • TATA IBADAH

Ibadah Harian Keluarga GKPS, Sabtu 02 Mei 2026

dep. persekutuan 1 Mei 2026
IHK_11zon
  • TATA IBADAH

Ibadah Harian Keluarga GKPS, 01 Mei 2026

dep. persekutuan 30 April 2026
IHK (1)_11zon
  • TATA IBADAH

Ibadah Harian Keluarga GKPS, Kamis 30 April 2026

dep. persekutuan 29 April 2026

ARSIP BERITA

KATEGORI

  • AMBILAN (9)
  • ARTIKEL (217)
  • Bahan PA (276)
  • BERITA (312)
  • BERITA PEMUDA (7)
  • BIDANG OIKOUMENE (4)
  • BIRO ADMINISTRASI (62)
  • BIRO KEUANGAN (5)
  • BIRO PENELITIAN DAN PENGEMBANGAN (16)
  • BIRO USAHA (4)
  • DEPARTEMEN KESAKSIAN (38)
  • DEPARTEMEN PELAYANAN (70)
  • DEPARTEMEN PEMBINAAN (44)
  • DEPARTEMEN PERSEKUTUAN (39)
  • DISTRIK II (1)
  • DISTRIK III (5)
  • DISTRIK IV (2)
  • DISTRIK IX (3)
  • DISTRIK V (3)
  • DISTRIK VII (2)
  • DISTRIK X (2)
  • DISTRIK XI (6)
  • DOWNLOAD TATA IBADAH (11)
  • GKPS DISTRIK I (4)
  • GKPS DISTRIK II (5)
  • GKPS DISTRIK VIII (5)
  • GKPS DISTRIK XII (1)
  • KEUANGAN (3)
  • NEW (1)
  • OIKOUMENE (3)
  • PANITIA SSB GKPS KE-46 (2)
  • PENELITIAN DAN PENGEMBANGAN (LITBANG) (3)
  • PESAN PASTORAL PIMPINAN SINODE GKPS (2)
  • PIMPINAN SINODE GKPS (37)
  • PPLMG (1)
  • RBM GKPS YAYASAN IDOP NI UHUR (2)
  • Rubrik Pastoral (3)
  • SEKSI NAMAPOSO (7)
  • SEKSI SEKOLAH MINGGU (20)
  • SIBASAON (42)
  • TATA IBADAH (1,803)
  • TONAH PIMPINAN SINODE (23)
  • TUGAH-TUGAH (69)
  • VIDEO (1)
  • YAYASAN BKM GKPS (2)
  • YAYASAN IDOP NI UHUR (2)
  • YAYASAN KESEHATAN GKPS (1)
  • YAYASAN PENDIDIKAN GKPS (9)

Tentang

  • KANTOR SINODE GKPS
  • Jl. Pdt. J. Wismar Saragih No. 23 Pematang Siantar - 21142 . Kel. Bane Kec. Siantar Utara - Sumatera Utara - INDONESIA
  • (0622)23676
  • gkps@gkps.or.id
Copyright © GKPS | MoreNews by AF themes.